Сірка як мінеральне добриво
Всім добре відомо, що багато рослин, технічні та кормові культури потребують догляду, підживлення на різних стадіях процесу вирощування. Перед посадкою, в процесі посадки та росту, навіть задовго до початку будь-яких дій (для підготовки ґрунту) необхідно виконувати ряд дій, які допоможуть в майбутньому зібрати хороший урожай. І приватні фермери, і великі аграрні підприємства про це знають, і кожен по-своєму підходить до процесу, використовуючи найрізноманітніші засоби і схеми їх застосування. Одним з найбільш популярних мінеральних добрив є сірка. Давайте зараз спробуємо розібратися в перевагах її застосування.
Що таке сірка?
Сірка (сірки) — елемент VI групи періодичної системи хімічних елементів з атомним номером 16 і атомною вагою 32,065. Позначається загальноприйнятим символом S. Це жовта кристалічна речовина, металоїд, що зустрічається в природі у великій кількості в самородному вигляді, рідше — у вигляді сульфідів важких металів. Сульфати (частина з них) добре розчиняються і активно беруть участь в різних ґрунтових процесах.
В наш час сірку одержують в різних товарних формах (визначаються замовником): комове, рідка, формована, гранульований, мелений, колоїдна, чисті.
Застосування сірки в сільському господарстві
Сірка активно застосовується в сільському господарстві. Вона визнана необхідним компонентом для живлення рослин (одним із головних, поряд з фосфором, магнієм, кальцієм ...), тому в різній кількості входить до складу багатьох добрив.
Сірка як важливий макроелемент є складовою білка, при достатньому вмісті на рослину в повній мірі працює азот. З атмосфери сірка надходить в організм рослини через листя. Але цього достатньо лише для забезпечення мінімальної потреби культури в харчуванні. Щоб це речовина надходило в достатній кількості, необхідно використовувати сірковмісні хімічні добрива.
Що дає сірка рослинам?
По-перше, вона є важливим учасником енергетичних, відновлювальних процесів. Також вони регулюють наявність в листі хлорофілу, активізують формування лігніну, зміцнює механічні тканини рослин.
По-друге, завдяки сірці, її фунгіцидної дії, зернові культури стають стійкими до хвороб, шкідників. Збільшується якість і кількість білка і клейковини в зерні. Як результат — запобігається вилягання зернових, збільшується урожай і поліпшуються хлібопекарські якості сировини.
По-третє, сірка збільшує вміст цукру в коренеплодах цукрових буряків, крохмалю у бульбах картоплі, а в овочах зменшує кількість небезпечних нітратів.
По-четверте, сірка допомагає регулювати наявність і форми інших речовин в рослині, таких як: фосфор, калій, кальцій, магній і залізо. Наприклад, під її впливом фосфор перетворюється з важкодоступних в легкодоступні з'єднання, таким чином,Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Фасовка | |
Фасовка | від 1 до 30 кг |
- Ціна: 120 ₴/кг