Аспартам (харчова добавка E951)
Виробництво Китай
Фасуємо від 1 кг
є синтетичним, не цукридним підсолоджувачем, використовуваним у якості замінника цукру в загалом ряді напоїв і харчових продуктів. Аспартам представляє з себе метиловий ефір дипептиду, що складається з стандартних амінокислот, як-от аспарагінова та фенілаланін. Молекулярна формула аспартаму — C14H18N2O5. Смакові якості аспартаму по проти звичайним цукром проявляються набагато повільніше, але відчуваються триваліше. По своїм хімічним властивостям він легко розчиняємо в воді та, не має запах. Аспартам солодше цукру в 200 разів. Оскільки температура руйнування цього підсолоджувача 80 °C він не застосовується в виробах, що вимагають термічної обробки. Великим плюсом Е951 є його незначна вкладка в калорійність продукту, що зумовлено високою солодкістю і як наслідок малої кількості використовуваної добавки.
В різновид того, що аспартам не є канцерогеном, як використовуваний раніше штучний підсолоджувач — сахарин, він був оголошений альтернативою цукру, що дає змогу вживати солодкі продукти не набираючи вагу.
Амінокислоти, на , які розпадається аспартам, є складовою частиною білка необхідного організму людини. Але в то ж час продукти, що містять добавку E951, мають містити попередження про вмісту фенілалаланину, позаяк ця амінокислота протипоказана людям з спадковим захворюванням фенілкетонурія.
Цілий ряд клінічних і токсикологічних досліджень аспартаму підтвердили його нешкідливість, у разі дотримання денної дози понад 50 мг. на один кілограм ваги (в Європейських країнах — 40 мг/кг).
Аспартам застосовується в переважно низькокалорійних продуктів і напоїв замість цукру. Харчову добавку E951 можна натрапити на безалкогольних напоїв, жувальних гумках, льодяників, кондитерських виробів.
Аспартам (харчова добавка E951) є синтетичним, не цукридним підсолоджувачем, використовуваним у якості замінника цукру в загалом ряді напоїв і харчових продуктів. Аспартам представляє з себе метиловий ефір дипептиду, що складається з стандартних амінокислот, як-от аспарагінова та фенілаланін. Молекулярна формула аспартаму — C14H18N2O5. Смакові якості аспартаму по проти звичайним цукром проявляються набагато повільніше, але відчуваються триваліше. По своїм хімічним властивостям він легко розчиняємо в воді та, не має запах. Аспартам солодше цукру в 200 разів. Оскільки температура руйнування цього підсолоджувача 80 °C він не застосовується в виробах, що вимагають термічної обробки. Великим плюсом Е951 є його незначна вкладка в калорійність продукту, що зумовлено високою солодкістю і як наслідок малої кількості використовуваної добавки.
В різновид того, що аспартам не є канцерогеном, як використовуваний раніше штучний підсолоджувач — сахарин, він був оголошений альтернативою цукру, що дає змогу вживати солодкі продукти не набираючи вагу.
Амінокислоти, на , які розпадається аспартам, є складовою частиною білка необхідного організму людини. Але в то ж час продукти, що містять добавку E951, мають містити попередження про вмісту фенілалаланину, позаяк ця амінокислота протипоказана людям з спадковим захворюванням фенілкетонурія.
Цілий ряд клінічних і токсикологічних досліджень аспартаму підтвердили його нешкідливість, у разі дотримання денної дози понад 50 мг. на один кілограм ваги (в Європейських країнах — 40 мг/кг).
Аспартам застосовується в переважно низькокалорійних продуктів і напоїв замість цукру. Харчову добавку E951 можна натрапити на безалкогольних напоїв, жувальних гумках, льодяників, кондитерських виробів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Форма випуску | |
Форма випуску | гранули |
Фасовка | |
Фасовка | від 1 кг |
- Ціна: 450 ₴/кг
- Спосіб упаковки: подвійний п/е пакет від 1 кг коробка 25 кг