Зеленого чаю екстракт сухий
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
1 100 ₴/кг
Показати оптові ціниЕкстракт зеленого чаю сухий. Китай. Фасування від 100 г до 1 кг. Вміст поліфенолів 40%
Екстракт зеленого чаю
Біологічна цінність екстракту зеленого чаю, передусім, визначається високим вмістом катехінів, кофеїну, і вітамінів (С, P, K та ін.).
Катехіни належать до великої групи сполук — флавоноїдів і містяться в багатьох їстівних рослинах, але особливо їх багато в чаї. Катехіни в чаї містяться у формі окремих мономерів або складніших конденсованих сполук, що належать до дубильних речовин.
Екстракт зеленого чаю містить катехіни (епікатехін і епігааллокатехін), які мають високу біологічну активність: є потужними антиоксидантами, беруть участь в обміні речовин, впливають на регуляцію рівня цукру в крові.[ Катехіни мають Р вітамінну активність і разом із вітаміном C мають виражену властивість знижувати проникність капілярів. Крім того, спільно з вітаміном C мають кровоспинну дію, знижують рівень шкідливого холестерину.
Дубильні речовини чаю (танніди) — високомолекулярні фенольні сполуки. Екстракт зеленого чаю містить, головно, таніди, що належать до нецукрових ефірів карбонових кислот.
Кофеин у чаї (теїн) є в пов'язаному стані з танідами, природне поєднання кофеїну з таніндирами забезпечує більш безпечну та м'яку дію його на організм, багато в чому нівелюючи побічні ефекти останнього.
У зеленому чаї міститься велика кількість вітаміну С (більш ніж у соку лимона й апельсина): до 250 мг на 100 г. Вітамін С перебуває в чаї в природному комплексі з залізом і мікроелементами та в такому комплексі бере участь у багатьох обмінних процесах, пригнічує небажані окисні процеси та стимулює кровотворення.
Вітамін К (філохінон або фітонактон) наявний в екстракті зеленого чаю у формі К1. У сучасній літературі зазначається, що брак вітаміну К є досить частим явищем. Тоді як роль цього вітаміну досить важлива: він забезпечує нормальну в'язкість крові, запобігаючи утворенню тромбів. Вітамін К бере участь у синтезі остеокальцину (білок кісткової тканини) структурну основу всередині кістки, навколо якої кристалізується кальцій. Отже, він необхідний для додання кісткам міцності. Вітамін К також бере участь у синтезі глікогену.
Екстракт зеленого чаю містить дубильні речовини (танини). Таніни — це високомолекулярні природні сполуки, похідні катехінів і антоціанідів. Для зеленого чаю характерний танін — теогалін (група нецукрових ефірів карбонової кислоти).
Крім того, у зеленому чаї відзначений великий вміст фтору.
Найчастіше екстракт зеленого чаю входить до складу жироспалювачів
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип екстракту | Рослинний |
Форма випуску | Порошок |
Користувальницькі характеристики | |
Фасовка | від 100 г до 1 кг |
- Ціна: 1 100 ₴/кг