Вітамін Н2 (біотин). Фасування від 1 кг
Біотин широко поширений у природі та міститься як у продуктах рослинного, так і тваринного походження (див. таблицю).
Вміст біотину в деяких харчових продуктах (у мікрограмах на 100 г продукту)
Овочі, плоди, ягоди, |
Вміст біотину |
Овочі, плоди, ягоди, |
Вміст біотину |
|
Арахіс |
40 |
Шпинат |
7 |
|
Молочні, м'ясні та рибні продукти |
Вміст біотину |
Молочні, м'ясні та рибні продукти |
Вміст біотину |
|
Молоко жіноче |
0,5 |
Свинина |
2-75 |
|
Молоко коров'яче |
5 |
Свинна печінка |
250 |
|
Молоко згущене |
15 |
Телятина |
15-2 |
|
Молочний порошок |
40 |
Теляча печінка |
100 |
|
Сир нежирний |
4 |
Лосось |
5-10 |
|
Яйце куряче суцільне |
9 |
Лососина консервована |
10-20 |
|
Яйце куряче, жовток |
30 |
Сардини |
24 |
|
Баранина |
2-2,7 |
Сельд |
4 |
|
Яловичина |
5 |
Палтус |
8 |
|
Яскрава печінка |
200 |
Тунець |
4 |
|
Гів'яже серце |
8-50 |
|||
Добова потреба
Добова потреба людини в біотині становить 30-100 мкг.
Симптоми гіповітамінозу
Можливі наслідки дефіциту біотину: себорейний дерматит, анемія, депресія, втрата волосся, високий рівень цукру в крові, запалення або блідість шкіри та слизових оболонок, безсоння, втрата апетиту, м'язові болі, нудота, запалення язика, суха шкіра, високий рівень холестерину в крові.
Взаємодія
- Сирий яєчний білок містить речовину, яка називається авідін — антивітамін біотину. Ця речовина зв'язує біотин і перешкоджає його всмоктуванню в кров. Під час нагрівання відбувається денатурація (незворотне порушення структури) авідину в яєчній білизні, і тому приготовлені яйця не заважають засвоювати біотин.
- Алкоголь послаблює здатність до засвоєння біотину, і тому хронічне зловживання алкоголем може призвести до дефіциту біотину.
- Жири олії, що піддалися тепловій обробці або впливу повітря впродовж тривалого часу, уповільнюють засвоєння біотину.
- Антибіотики, ліки з вмістом сірки та сахарин також впливають на засвоєння біотину.
Якщо вам потрібне тривале лікування антибіотиками — це стосується і дітей, і до дорослих, — синтез біотину може різко скоротитися через загибель корисних кишкових бактерій, що робить додатковим приймання необхідним.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
- Ціна: Ціну уточнюйте