Аскорбінова кислота — речовина білого кольору, без запаху, що має кислий смак. Є органічним з'єднанням, за структурою, що має схожість із глюкозою.
Її відносять до важливих для життєдіяльності поживних речовин раціону людини, що забезпечує нормальний стан кісткової та сполучної тканин. Вітамін C є відновлювачем і коферментом низки метаболічних процесів, а також вважається антиоксидантом.
Аскорбінова кислота легко розчиняється в спиртах — метанолі та етанолі, воді; слабо розчиняється в гліцерині, ацетоні; не розчиняється в бензолі, петролейному та звичайному ефірі, хлороформі. Водяним розчинам вітаміну C відповідає pH~3, за дією вони являють собою моноосновну кислоту, без кисню стійкі. На повітрі стійкість розчинів зазначається за рівня pH 5-6, у лужному середовищі вони абсолютно не стійкі.
Плавлення та розкладання аскорбінової кислоти відбувається за температури 189-193 °C. У твердому вигляді з'єднання стійке. Це активний відновник, дуже легко окисний більшістю окислювачів. Велика кількість природного вітаміну C міститься в цитрусових культурах, фруктах, овочах.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Фасовка | |
Фасовка | від 1 до 25 кг |
Форма випуску | |
Форма випуску | порошок |
- Ціна: 350 ₴/кг